Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με 111 ονόματα η ίδρυση της παράταξης Γ. Ζάψα

Στην ίδρυση της νέας παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσουν την περιφέρεια Ηπείρου, προχώρησαν οι συνεργαζόμενες περιφερειακές παρατάξεις «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Ζάψα.

Το ιδρυτικό σώμα της νέας παράταξης συνεδρίασε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για τη συγκρότηση του περιφερειακού συντονιστικού οργάνου, θεματικών επιτροπών εργασίας και Γραμματείας.
Προσδοκία και προσπάθεια όλων, όπως διατυπώθηκε, είναι η παράταξη αυτή να αποτελέσει το θεσμικό εργαλείο, με το οποίο οι Ηπειρώτες θα συμβάλουν ενωτικά και συλλογικά στην αναγέννηση του τόπου και της πατρίδας.
«Η ισότιμη ενεργοποίηση όλων για το κοινό συμφέρον, είναι ιδανικός τρόπος για την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας πολυμετοχικός θεσμός και η συμβολή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στις δράσεις του, είναι καθοριστική για τη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του. Με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Ηπείρου, η νέα παράταξη θα διευρύνεται και θα παίρνει “μορφή” και “σχήμα” μέσα από τη συγκρότηση των οργάνων, τη σύνταξη της ιδρυτικής της διακήρυξης και την παρουσίαση της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού. Το πρώτο και σημαντικό βήμα, η ίδρυση της παράταξης έγινε. Η συμβολή όλων στα επόμενα βήματα θα καθορίσει την πορεία της, γιατί σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να αποβάλουμε τον ατομισμό και τη νοοτροπία της ανάθεσης.
Μια σύγχρονη και προοδευτική αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να εμπνέει, να ενώνει, να αφυπνίζει, να δημιουργεί καινούργια οράματα, να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά και να μην αφήνει κανέναν πολίτη στο περιθώριο», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα 111 ονόματα των ιδρυτικών μελών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά άρθρα

Σταθμός για τις ευρωεκλογές, αλλά όχι μόνο

Εκτός κούρσας η «Αειφόρος Ήπειρος»

Αποστόλης Τζελέτας

Περιφέρεια Ηπείρου – Σε αναζήτηση δικού του υποψηφίου το ΠΑΣΟΚ

Αποστόλης Τζελέτας