ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Λευκός καπνός» για τα led στον Δήμο Ιωαννιτών

Μία και μόνο εταιρεία κατέθεσε τελικά προσφορά στον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», που είχε επαναπροκηρύξει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά τις τροποποιήσεις που επήλθαν σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά κατέθεσε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες και στον τομέα των ενεργειακών έργων. Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει αρχικά και άλλες εταιρείες, ωστόσο τελικά δεν κατατέθηκε καμία άλλη προσφορά και η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αναμένεται να αναδειχθεί μειοδότης. Η μη κατάθεση άλλων προσφορών δε γεννά θέμα ως προς τον διαγωνισμό, καθώς υπήρχαν οι ασφαλιστικές δικλείδες, ενώ από πηγές της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζεται η άποψη πως η εξέλιξη αυτή είναι η καλύτερη δυνατή, με δεδομένο πως δε θα υπάρξει αμφισβήτηση της όποιας επιλογής γινόταν, αν οι προσφορές ήταν περισσότερες. Βέβαια, θα πρέπει να γίνει γνωστή και η έκπτωση που πρόσφερε η εταιρεία για να προκύψουν συμπεράσματα ως προς την ωφέλεια.
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος και να υπάρξει κατακύρωση του διαγωνισμού και ανάδειξη του μειοδότη, ώστε αμέσως μετά να περάσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η υπογραφή της σύμβασης. Από την ημέρα εκείνη θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.
Η περίοδος λειτουργίας από τον ιδιώτη έχει οριστεί στα 12 χρόνια, με τη δαπάνη του Δήμου να καλύπτεται από το ποσό εξοικονόμησης της ενεργειακής κατανάλωσης μέσω των ανταποδοτικών τελών.
Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φωτιστικών σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών με αξιοποίηση του μηχανισμού ELENA και ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Σχετικά άρθρα

Μπρα ντε φερ χωρίς νικητή και με προδιαγεγραμμένη κατάληξη

Κανονικά η σύμβαση για τα led παρά τις διαφωνίες

Δήμος Πωγωνίου – Αντικατάσταση 4.744 λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας

Ηπειρωτικός Αγών