ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φώτα και μελωδίες στην «πλατεία της χαράς»

Με πιο πλούσιο στολισμό σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, που κυριάρχησαν οι εικαστικές παρεμβάσεις αντί χριστουγεννιάτικους δέντρου, «ντύθηκε» η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όπου το βράδυ της Τετάρτης έγινε και η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών.

Φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολισμένα με αστέρια και λαμπιόνια, το εικαστικό «παγωμένο δάσος» με τα ελάφια του, το καρουσέλ, μια εξέδρα για τις μουσικές εκδηλώσεις και ξύλινα σπιτάκια, όπου θα προσφέρονται κεράσματα σε ντόπιους και επισκέπτες, γέμισαν την πλατεία, που έστω και για λίγες ημέρες θα πάψει να έχει την εικόνα ταράτσας.
Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα, με ευχάριστες, ζεστές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου και τη συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη, την οποία άνοιξε ο Βαγγέλης Κοσίνας και η μπάντα του.
Η κεντρική πλατεία, η «πλατεία της χαράς», όπως την ονομάζει ο δήμος Ιωαννιτών, θα είναι φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων, που έχει ετοιμάσει ο δήμος Ιωαννιτών και στις οποίες συμμετέχουν όλες οι δομές του, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο καθώς επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα λείψουν εκδηλώσεις στους πεζοδρόμους, στο ιστορικό κέντρο κι άλλα σημεία του δήμου.
Το συμβολικό έναυσμα μιας γιορτής, που θα κρατήσει περισσότερο από έναν μήνα, έδωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ευχόμενος «αυτές τις γιορτινές ημέρες να μην είναι κανείς μόνος». Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με σκοπό «τα Γιάννενα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, να είναι η πιο όμορφα στολισμένη πόλη της Ελλάδας. Μια πόλη ανοιχτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».
Τα Γιάννενα, άλλωστε, γεμάτα φως και χρώματα, είναι ακόμη πιο όμορφα αυτές τις μέρες και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους σας ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα, αναμένοντας χιλιάδες επισκέπτες αυτή την περίοδο. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων, η οποία γίνεται όλο τον χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο». Τέλος, ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας σημείωσε πως «η δημοτική αρχή, με συνεργασίες, επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο τον δήμο, έχοντας στο επίκεντρο την κεντρική πλατεία», ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.
Για μια γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, ενώ η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου, που είχε την ευθύνη για τον στολισμό της πλατείας, στάθηκε στο αισθητικό αποτέλεσμα, εκφράζοντας την πίστη πως θα δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, Γιαννιώτες και επισκέπτες.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων