ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση οι κόμβοι σε Δικαστικό, «Συνάντηση» και τη συμβολή της Γράμμου με την Ι. Δραγούμη

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων άναωε στον Δήμο Ιωαννιτών η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος».

Με έγγραφό της προς τον Δήμο, η Διαχειριστική Αρχή εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου, που αφορά τον κόμβο μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο (Λ. Δωδώνης- Ναπ. Ζέρβα- Πυρσινέλλα- Εισαγγελέα Σπύρου), τον κόμβο στη «Συνάντηση» (Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως και οδός Καλπακίου) και τον κόμβο στη συμβολή της λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη. Η κατασκευή των τριών ισόπεδων κόμβων, με συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ, στηρίχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου και στη μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις συγκεκριμένες περιοχές.
Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, θα τεθούν προς έγκριση οι όροι και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου, που εκτιμάται ότι θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, οι κυκλικοί κόμβοι αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των διασταυρώσεων. Βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αποδεδειγμένα παρέχουν λειτουργική αποτελεσματικότητα.
«Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον Δήμο μας βαίνει προς υλοποίηση. Με τους τρεις συγκεκριμένους κόμβους θα υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις περιοχές εκτέλεσης των έργων και βέβαια μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο