ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γιατροί στο στόχαστρο αντιεμβολιαστών

Σε… εξτρεμιστικές ενέργειες απέναντι σε όσους δίνουν καθημερινά μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρούν μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, με τη δράση τους να φαίνεται, μάλιστα, ότι είναι συντονισμένη.

Θύμα μιας τέτοιας ενέργειας έπεσε ένας γιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών, σε βάρος του οποίου υπεβλήθη μήνυση για εξύβριση από έναν οργανωμένο αντιεμβολιαστή, ο οποίος έστησε ολόκληρο σχέδιο για να τον φέρει σε δυσχερή θέση. Όπως έγινε γνωστό, ο πολίτης, που διαμένει στη Θεσπρωτία, είχε κλείσει ραντεβού προκειμένου να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και προσήλθε κανονικά, χωρίς τίποτα να μαρτυρά τι θα ακολουθήσει. Αφού έδωσε κανονικά το ιστορικό του, αρνήθηκε στη συνέχεια να εμβολιαστεί, λέγοντας ότι είναι αλλεργικός και στη συνέχεια άρχισε να ζητά από τον γιατρό διάφορα έγγραφα για το εμβολιαστικό κέντρο και το νοσοκομείο, καθώς και αντίγραφο από το ιατρικό ιστορικό. Όταν ο γιατρός αντιλήφθηκε ότι πρόκειται περί αντιεμβολιαστή, του ζήτησε να αποχωρήσει, πράγμα που έκανε, καταθέτοντας, όμως, στη συνέχεια μήνυση εναντίον του γιατρού για εξύβριση στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και φροντίζοντας να δημοσιοποιήσει την ενέργειά του σε ομάδες αντιεμβολιαστών.
Τη στήριξή του στον γιατρό που μηνύθηκε, καθώς και σε όλο το προσωπικό, το οποίο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα τελευταία δύο έτη, συνεχίζει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό, για τη διασφάλιση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Χρήστος Τσούρας και προσθέτει: «Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του προσωπικού του εμβολιαστικου κέντρου ή του νοσοκομείου εν γένει, και κάθε διατάραξη της λειτουργίας αυτών, μας βρίσκει κάθετα απέναντί τους. Υπενθυμίζω ότι τόσο η διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και η συκοφαντική δυσφήμιση, διώκονται ποινικά και επομένως η διοίκηση θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να θέσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε κίνδυνο, για να ικανοποιήσουν το εγώ τους».
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών. Δεν επιτρέπουμε να διασύρονται ή να συκοφαντούνται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, οι οποίοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν υπερβεί τον εαυτό τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σχετικά άρθρα

Δέκα νέα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Σε επόμενη επίσκεψη οι ανακοινώσεις για το κτήριο του ΕΟΔΥ

Rapid tests και στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών