ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ημέρες υιοθεσίας ζώων από το κυνοκομείο

Ως ημέρες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων θεσμοθετεί ο Δήμος Ιωαννιτών κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να επισκέπτονται το κυνοκομείο του Δήμου Ιωαννιτών και να ενημερώνονται για τη δυνατότητα να κάνουν μέλος της οικογένειάς τους ένα αδέσποτο.

Τα διαθέσιμα προς υιοθεσία ζώα, είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, τσιπαρισμένα και στειρωμένα και, όπως επισημαίνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, υπάρχουν πολλά ζώα που περιμένουν στα κλουβιά για να γνωρίσουν το χάδι, το παιχνίδι και την φροντίδα ενός φιλόξενου σπιτιού.

«Η αγάπη και η αφοσίωση που προσφέρουν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους είναι πολύ σημαντική. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου καταπολεμά το άγχος και η ανιδιοτελής αγάπη του συμβάλλει στην αντιμετώπιση του συναισθήματος της μοναξιάς και της κατάθλιψης, αναφέρει ο κ. Τσόλης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους φιλόζωους για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών να είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα στο θέμα των υιοθεσιών.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία υιοθεσίας και να επισκεφθούν το κυνοκομείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2651361165 και 2651361380.

Σχετικά άρθρα

Με 617 υιοθεσίες αδέσποτων έκλεισε το 2022

Προχωρούν οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα του κυνοκομείου

Νέο όχημα για τις ανάγκες του κυνοκομείου