ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινά και η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην κεντρική πύλη του Κάστρου, μετά τη σύμβαση με τον ανάδοχο που υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το έργο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, αφορά την αναβάθμιση υποδομών στον χώρο, που γειτνιάζει άμεσα με το ιστορικό φρούριο της πόλης και χρησιμοποιείται από τους κατοίκους τόσο για πολιτιστικές εκδηλώσεις όσο και για αναψυχή. Παράλληλα, αποτελεί τμήμα της τουριστικής διαδρομής στα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής.
Από τη μελέτη που εκπονήθηκε, δίνονται λύσεις για την ικανοποίηση όλων των παραμέτρων. Έτσι, προβλέπεται μία ήπια παρέμβαση, που θα συνδέεται με τα μνημεία και επιπλέον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες και τους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, καθιστικά και θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός.
«Στο Κάστρο έχουν δρομολογηθεί οι μεγάλες παρεμβάσεις για την μετατροπή του σε Πάρκο Πολιτισμού. Πρόκειται για τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και έχουν δημοπρατηθεί. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, που είναι μικρής κλίμακας, λύνονται τα προβλήματα σε έναν χώρο, που βρίσκεται στην είσοδο του Κάστρου και οφείλει να είναι ευπρεπισμένος και σε συνάφεια με το μνημείο. Αυτό θα πετύχουμε με το έργο που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Σχετικά άρθρα

Ολική μεταμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων

Γεωργία Χαλάτση

Προσωρινά εκτός των τειχών οι κάδοι απορριμμάτων στο Κάστρο

Μάιος 1913: Ο τουφεκισμός των δύο σοφέρ στα Γιάννενα

Αλέξανδρος Μωυσής