ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ευθύνες σε περιφερειάρχη και βολές σε αντιπολίτευση και ΣΥΡΙΖΑ

Στον περιφερειάρχη Ηπείρου απέδωσε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχία του εγχειρήματος της μεταφοράς του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννενα, ο Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος έβαλε στο κάδρο της κριτικής του και τους επικεφαλής δυο εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Αφού τόνισε ότι ο περιφερειάρχης δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης είναι πλέον άκυρες, επειδή οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανήκουν σε ιδιωτική εταιρία, εξέφρασε την απορία του γιατί σταμάτησε η διεκδίκηση της κατασκευής ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η λύση του προκάτ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής. Το κόστος μεταφοράς του ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, ώστε να μπορέσει να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει ένα κτίριο 18ετίας, με βάση τις νέες ενεργειακές προδιαγραφές που υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.
Στο στόχαστρό του μπήκε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα και τις δεσμεύσεις του όταν ήταν πρωθυπουργός. «Έχω πει και θα το πω και σήμερα, ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο στελέχη του που κάνουν τη δουλειά τους για προσωπικό πολιτικό όφελος», σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος συνέδεσε την επίσκεψη στο Ελληνικό, για την οποία ο ίδιος είπε ότι ειδοποιήθηκε με ένα SMS από συνεργάτη του κ. Καχριμάνη, με μια προσπάθεια μετατόπισης του ενδιαφέροντος από τη διεξαγωγή του συνεδρίου της παράταξης του. «Ήθελε να δείξει τις ηγετικές του ικανότητες απέναντι στη δική μας οργανωμένη παράταξη και οδηγήθηκε σε ένα φιάσκο», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος