ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στα… σχοινιά η διοίκηση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

«Μπουρλότο» στην εξέλιξη του διαγωνισμού για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τη μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στους ΧΥΤΥ βάζει η περιφέρεια Ηπείρου, με το έγγραφό της προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, με το οποίο επισημαίνει ότι η διάθεση του υπολείμματος είναι δική της αρμοδιότητα και τον καλεί να απόσχει από κάθε περαιτέρω ενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταφορά του.

Όπως αναφέρει, αυτό ορίζεται ρητά στη Σύμβαση Σύμπραξης με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το ότι μεταβιβάστηκε η ευθύνη στον ΑΣΔΣΑ σε παραπληροφόρηση από την πλευρά υπαλλήλου της, ο οποίος σήμερα είναι υπάλληλος του Αναγκαστικού Συνδέσμου.
«Η μεταφορά του υπολείμματος από τον Φορέα σας οφείλεται σε παράτυπες ενέργειες και παραλείψεις υπαλλήλου, που ενδεχομένως επισύρουν και πειθαρχικές ευθύνες, σημειώθηκαν δε μάλιστα και πλημμέλειές σας κατά τον χρόνο που αναρμοδίως προβήκατε στην μεταφορά», επισημαίνει η Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέροντας επίσης ότι έχει ενημερωθεί από το εργοστάσιο απορριμμάτων ότι «παρατηρούνται καθυστερήσεις στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που δυσχεραίνουν την λειτουργία της εγκατάστασης καθώς έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση τους εντός της ΜΕΑ Ηπείρου».
«Αποκλειστικά αρμόδια για την μεταφορά του, σύμφωνα με τη Σύμβαση Σύμπραξης, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου», ξεκαθαρίζεται στο έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι σαφές ότι η διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου βρίσκεται στα… σχοινιά. Κι αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι αναβλήθηκε η σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ανάθεση της μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα ΑΣΑ στους ΧΥΤΥ. Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για την Τρίτη και θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, καθώς είναι σαφές ότι πλέον δεν αφορά την απλή επικύρωση μιας απόφασης, αλλά πρέπει να συζητηθούν οι εξελίξεις και να υπάρξουν αποφάσεις.
Πλέον, είναι στον «αέρα» και ο μεγάλος διαγωνισμός, ο οποίος πλέον θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, από τη στιγμή που πλέον θα αφορά μόνο τη λειτουργία των ΣΜΑ και όχι τη μεταφορά του υπολείμματος. Το αντικείμενο είναι διαφορετικό, οι απαιτήσεις αλλάζουν και η διοίκηση του ΑΣΔΣΑ φαίνεται πως θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής σύγκρουσης αντί συνεννόησης με την περιφέρεια Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου