ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το αίμα ενώνει (ξανά) φορείς και συλλόγους

Με σύνθημα «Το αίμα μας ενώνει όλους», πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να οργανώσουν ένα νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος, που τόσο ανάγκη έχουν συνεχώς τα νοσοκομεία.

«Μπροστάρηδες» είναι και αυτή τη φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas, με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών. Συμμετέχουν η τράπεζα αίματος ενορίας Περιβλέπτου «Ζωοδόχος Πηγή», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, οι σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών Ελεούσας και Ανατολής, η τράπεζα αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων,

ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από το παράρτημα Ιωαννίνων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

Τέλος, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της αιμοδοσίας, θα πραγματοποιηθεί η 19η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, με τη συμμετοχή της ποδηλατικής ομάδας «Ποδηλάτες της Τετάρτης», του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ιωαννίνων και της Ποδηλατικής Ομάδας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στο Πανηπειρωτικό Στάδιο και η τελετή αφής στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Γιατί το αίμα πρέπει να προσφέρεται από ευαισθητοποιημένους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες κι όχι υπό πίεση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Γιατί πρέπει ν’ αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Χρήματα και τρόφιμα για τους πληγέντες συγκεντρώνει ο Ερυθρός Σταυρός