ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά πλήρη μελέτη και μετά… βλέπουμε

Αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται από πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό κ.λπ.), ζητά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στον δήμο Ζίτσας.

Σχετική αναφορά είχε καταθέσει προς τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Αθλητισμού ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, μετά από συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο. Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι για τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης , θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο δήμο ή ΝΠΙΔ ή την περιφέρεια σχετικό αίτημα, μαζί με μελέτη, ενώ επισημαίνει πως το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να χρηματοδοτήσει αθλητικά έργα μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τέλος, υπενθυμίζει ότι η ΓΓΑ έχει ήδη δώσει τη σύμφωνη γνώμη στον δήμο Ζίτσας για υποβολή στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση Αθλ. Κεντρου Τ.Κ. Ζίτσας».

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά