ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ευήκοα ώτα» στις προτάσεις για αγορά ακινήτων προς αξιοποίηση

Τη δέσμευση ότι θα διερευνηθούν άμεσα οι προτάσεις που κατέθεσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», για να περιέλθουν στην κατοχή του δήμου το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ανεξαρτησίας και ένα οικόπεδο στην περιοχή του Μάτσικα, απέσπασε ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Με αφορμή την έναρξη του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, ο κ. Μπέγκας επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της αγοράς του ακινήτου της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ανεξαρτησίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τη στέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης. «Η ενέργεια αυτή θα οδηγήσει σε μια εμφατική παρέμβαση στην περιοχή με την ενσωμάτωση μιας υψηλού επιπέδου δημοτικής πολιτιστικής δομής, όπως άλλωστε έχει κάνει ήδη η λειτουργία μια ιδιωτικής σχολής χορού στο χώρο του παλιού καφωδείου», ανέφερε.
Η δεύτερη πρόταση αφορά την αγορά από το δήμο ενός οικοπέδου στην περιοχή του Μάτσικα, που έχει «πρόσωπο» τόσο επί της οδού Παπανδρέου όσο και στην παραλίμνια περιοχή, και το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός μεγάλου δημοτικού χώρου στάθμευσης. «Είναι μια πρόταση που συνάδει και με τον γενικότερο σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, η οποία δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω επίλυση των λειτουργιών της παραλίμνιας ζώνης με κέντρο τον άνθρωπο», σημείωσε.
Ενδιαφέρουσες χαρακτήρισε τις δύο προτάσεις ο Μ. Ελισάφ και ζήτησε από τον κ. Μπέγκα να του διαβιβάσει την αλληλογραφία με την Εθνική Τράπεζα. «Με την πρώτη ευκαιρία θα δω τη διοίκηση της Εθνικής, για να μη μείνει κουφάρι το κτίριο», είπε, ενώ για το ζήτημα του οικοπέδου στον Μάτσικα δεσμεύτηκε να το εξετάσουν οι υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»