ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναβλήθηκε η δίκη για τη «Σχεδία»

Για τον ερχόμενο Μάρτιο έλαβε αναβολή η εκδίκαση της μήνυσης κατά του επιστημονικά υπευθύνου του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» για παράνομη χορήγηση ιατρικών συνταγών σε ουσιοεξαρτημένους, από τον πρώην πρόεδρό του Στέφανο Τζιμογιάννη, ένα ζήτημα που προκάλεσε έντονες εσωτερικές αναταράξεις στο Κέντρο.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Θανάσης Θεοχάρης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε κατηγορηματικά πως τα Κέντρα Πρόληψης δεν κάνουν θεραπευτικό πρόγραμμα.

«Τα Κέντρα Πρόληψης είναι κέντρα πρόληψης, είναι πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και δεν έχουν κανένα θεραπευτικό πρόγραμμα. Κανένα κέντρο πρόληψης δεν έχει το δικαίωμα να κάνει θεραπευτικό πρόγραμμα. Η υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη, δυστυχώς έχει λάβει μια άλλη διάσταση, όμως αυτό ήταν το σωστό, να επιληφθεί η δικαιοσύνη για αυτά τα θέματα και θα ξανατονίσω ότι θεραπευτικό πρόγραμμα κάνουν οι εγκεκριμένοι φορείς απεξάρτησης. Είμαστε επτά, συγκεκριμένοι φορείς, μεταξύ αυτών και το Detox του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” και τα Κέντρα Πρόληψης κάνουν τη δική τους συγκεκριμένη δουλειά», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Μονάδα υποκαταστάτων και στα Γιάννενα

Παρεμβάσεις από τη «Σχεδία» για τους ωφελούμενους του Υπνωτηρίου Αστέγων

Δράσεις σε δομές του ΟΚΠΑΠΑ από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»