ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καμπάνια εμβολιασμού με Στ. Ντούσκο και οκτώ επιστήμονες (βίντεο)

Τον χρυσό ολυμπιονίκη του Τόκιο Στέφανο Ντούσκο επιστράτευσαν η Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Επιτροπή Υγείας του Τμήματος Ιατρικής σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία πειθούς για άμεσο εμβολιασμό των φοιτητών, που σε λίγες μέρες καλούνται να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια.

«Για να βγούμε νικητές και σε αυτόν τον αγώνα», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Στέφανος Ντούσκος, φοιτητής της Ιατρικής Σχολής, στο διάρκειας 1’25’’ βίντεο που δημιούργησαν οι δύο επιτροπές, με στόχο την παρότρυνση των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου για άμεσο εμβολιασμό, ώστε να ενισχυθεί η προστασία της υγείας και να ομαλοποιηθεί το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.
Εκτός από τον γιαννιώτη ολυμπιονίκη, στο βίντεο πρωταγωνιστούν και οκτώ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, γνωστά και λιγότερο γνωστά πρόσωπα, με ειδικό, ωστόσο, βάρος στο σύνολό τους, καθώς έχουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία.
«Ας επιστρέψουμε με ασφάλεια. Ας μη χάσουμε ούτε μία μέρα από τα Εργαστήρια, ούτε μία μέρα από τα αμφιθέατρα. Ας μη στερηθούμε ούτε μια μέρα την παρέα» , είναι το μήνυμα που στέλνει η πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας Άννα Μπατιστάτου, προσθέτοντας: «Οι δύσκολες μέρες θα περάσουν. Εντωμεταξύ, ας φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας».
«Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο χωρίς διακρίσεις», τονίζει ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης, συμπληρώνοντας ότι «το τέλος της πανδημίας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι υπόθεση όλων μας». «Ένα τσίμπημα και λίγα λεπτά από τον χρόνο μας αρκούν για να μας δώσουν τις ζωές μας πίσω», αναφέρει η συνάδελφός του καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα, ενώ η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας Μαρία Κοσμίδου υπογραμμίζει από την πλευρά της: «Για την επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι».
«Ας δώσουμε τέλος στους περιορισμούς. Ας πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είναι το μήνυμα που επιλέγει να στείλει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής- Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας Σοφία Τσαμπούρη, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας τονίζει πως «η επόμενη μέρα χωρίς μάσκες περνά μέσα από τον εμβολιασμό όλων μας», αφαιρώντας συμβολικά τη μάσκα του.
Στην επιστροφή στη φοιτητική ζωή εστιάζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ευαγγελία Ντζάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτόν τον Σεπτέμβρη μπορείς να ξαναγυρίσεις στη φοιτητική σου ζωή. Να ξαναβρείς τις παρέες σου στην πόλη των φοιτητικών σου χρόνων. Να ξαναγυρίσεις στην επιστήμη σου, σ’ ένα ζωντανό πανεπιστήμιο».
Τέλος, πιο εστιασμένο στους φοιτητές ιατρικής είναι το μήνυμα του μέλους ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού Χαράλαμπου Ματσούκα, ο οποίος σημειώνει στην προτροπή του για άμεσο εμβολιασμό: «Για να φύγουμε από τις οθόνες μας και να είμαστε πάλι στα εργαστήρια και τις κλινικές. Επειδή η ιατρική εκπαίδευση δεν είναι κάποια κλικ στον υπολογιστή αλλά συμμετοχή με όλες μας τις αισθήσεις».

Σχετικά άρθρα

«Ασημένιος» ξανά στο Ευρωπαϊκό ο Στέφανος Ντούσκος

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ο Στέφανος Ντούσκος

Ηπειρωτικός Αγών