ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκρυψε το πτώμα της θείας του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Η δυνατότητα του ιατροδικαστή να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της 69χρονης, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε κλεισμένο σε μπαούλο στο υπόγειο του σπιτιού της στη Ρεπετίστα Πωγωνίου, θα κρίνει και την τύχη του 56χρονου ανιψιού της, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ο 56χρονος αρνείται ότι δολοφόνησε τη θεία του, υποστηρίζοντας ότι έχασε τη ζωή της από παθολογικά αίτια και ο ίδιος επέλεξε να κρύψει το πτώμα της και να κρατήσει μυστικό τον θάνατό της, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, που ανέρχονταν σε 600 περίπου ευρώ και ήταν το μοναδικό εισόδημά τους. Όπως είπε στην αστυνομία, ο θάνατος της θείας του επήλθε το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, χρόνος που συμπίπτει και με την αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο οποίος πλέον καλείται να προσδιορίσει την αίτια θανάτου. Έργο όχι εύκολο, με δεδομένο ότι η σορός της γυναίκας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, χωρίς πάντως να υπάρχουν εμφανείς κακώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς τον τρόπο που επέλεξε να στεγανοποιήσει το μπαούλο, στο οποίο τοποθέτησε τη σορό της θεία του, με την οποία συγκατοικούσαν. Αφού το σφράγισε με κόλλα που χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση πλακιδίων, το έβαλε μέσα σε ένα δεύτερο μπαούλο, τοποθετώντας ενδιάμεσα σεντόνια και κουβέρτες για να περιορίσει τη δυσοσμία.
Η αποκάλυψη της μακάβριας αυτής υπόθεσης, που από το πρωί του Σαββάτου κάνει τον γύρο της Ελλάδας, ξεκίνησε μετά τη διερεύνηση πληροφοριών ότι η 69χρονη είχε καιρό να θεαθεί στο χωριό. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του 56χρονου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, την Παρασκευή για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, διότι κατά την έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε με τη θεία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 34 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Σε νέα έρευνα που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, βρέθηκε το πτώμα της σε στεγανοποιημένο μπαούλο στον χώρο του υπογείου.

Γνώριμος στις αρχές

Αρκετές φορές στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές ο 56χρονος, ο οποίος έχει περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και έγκλειστος σε φυλακές.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κατηγορήθηκε για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αθήνα, και του επιβλήθηκε πολυετής ποινή κάθειρξης. Ωστόσο, παρέμεινε στη φυλακή μόνο για τρία περίπου χρόνια, καθώς 1992 απέδρασε. Εντοπίστηκε 14 χρόνια αργότερα, το 2006, και εξέτισε το υπόλοιπο της ποινής του. Μετά την αποφυλάκισή του υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του, η μία μάλιστα από την ίδια τη μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο στη συνέχεια ανακλήθηκαν και δεν έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες.