ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απόλυτη ομοθυμία για τον εμβολιασμό

Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού συμφώνησαν-για πρώτη φορά- όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, με τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους να στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες των Ιωαννίνων.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας δηλώνει «παρών» και αυτό αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία, με την πίεση βέβαια να είναι ορατή, αλλά ισχνή ακόμη, στην περιοχή. Επτά άτομα νοσηλεύονται στην ΜΕΛ του ΠΓΝΙ και μία ηλικιωμένη στην ΜΕΘ Covid, ενώ δεν υπάρχουν νοσηλείες ασθενών με covid – 19 στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Ωστόσο τα κρούσματα αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα στην κοινότητα και ,σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους.
«Εξελίσσεται όχι ευνοϊκά, τελείως διαφορετικά από τo προηγούμενο διάστημα. Για πρώτη φορά είχαμε 350 περίπου κρούσματα σε μια εβδομάδα. Οφείλεται στην υπερβολική χαλάρωση όλων μας. Έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες, για το καλό των εαυτών μας, της πόλης και της πατρίδας, να τιθασεύσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων πριν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις», σημείωσε ο κ. Ελισάφ και τόνισε πως η έκκληση όλων πρέπει να είναι προς τον μαζικό εμβολιασμό όλων ανεξαρτήτου ηλικίας.
Στη δευτερολογία του, αναφέρθηκε στους δύσπιστους και τόνισε πως η κατηγορηματική τοποθέτηση όλων των μελών του συμβουλίου μπορεί να συμβάλλει προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να ακούν οι πολίτες μόνο την επιστημονική κοινότητα και να μην παρασύρονται από ανακρίβειες, ζήτησε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, επισημαίνοντας και αυτός την ανάγκη εμβολιασμού.
Τις επιπτώσεις που θα έχει μια νέα έξαρση του ιού, η οποία πιθανά θα οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα και υπολειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς, σημείωσε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη. «Ποτέ δεν έχω κινδυνολογήσει, όμως φοβάμαι ότι η μεγάλη μάχη δεν είναι απέναντι στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις, αλλά απέναντι στους αμφισβητίες, που αγνοούν αυτές τις επιπτώσεις», ανέφερε.
«Θα πρέπει να πειστούν εκείνοι που λόγω φόβου δεν εμβολιάζονται», τόνισε εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» ο δημοτικός σύμβουλος Βλάσσης Παπαχρήστος, ενώ λάθη διαχείρισης, με αποτέλεσμα το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού τοπικά και πανελλαδικά, απέδωσε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» Χρήστος Πατσούρας.
«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, σημειώνοντας την «ομοφωνία» του δημοτικού συμβουλίου ως προς τον εμβολιασμό, προκειμένου να υπάρξει ένα δυνατό μήνυμα προς την τοπική κοινωνία. «Η αναξιοπιστία του δημόσιου λόγου δημιουργεί καχυποψία, όμως δεν πρόκειται για κάποια παγκόσμια συνωμοσία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Μια εμβολιαστική «Ομπρέλα» στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων