ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλλιώς τα λέει ο Ριζόπουλος, αλλιώς ο Ιωάννου

Την εμπιστοσύνη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, όχι τυχαία αλλά απαντώντας σε πρόσφατη αναφορά του Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» είχε αναφερθεί σε συνέντευξη τύπου στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ήπειρος δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό και ότι «το επίπεδο της φιλοξενίας δεν είναι αυτό που πρέπει».
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Ιωάννου «σήκωσε το γάντι», ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, και μετέφερε την απάντηση του κ. Θεοχάρη στον ίδιο. «Μου είπε ότι ο κ. Ριζόπουλος “περιγράφει προσωπικές απόψεις του που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μου απόψεις. Δε χρειάζομαι τον κ. Ριζόπουλο να με βοηθήσει έχω υπηρεσία Τύπου που θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την άποψή μου. Όλη η χώρα γνωρίζει τις απόψεις μου, γνωρίζει πόσο πιστεύω στην Ήπειρο, η οποία σαφώς είναι τουριστικός προορισμός και το έχω πει επανειλημμένως δημοσίως. Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις βλάπτει την Ήπειρο”. Αυτές είναι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, ο οποίος με εξουσιοδότησε να τις μεταφέρω», εξήγησε ο κ. Ιωάννου, προσθέτοντας πως οι δηλώσεις της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» προκαλούν ζημιά και έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες από επαγγελματίες του κλάδου. «Αυτά κάνουν ζημιά. Είμαστε σε εποχή που οι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να φέρουν κόσμο στην περιοχή. Και βγαίνει ένας επικεφαλής παράταξης και λέει ότι δεν είμαστε έτοιμοι. {…} Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση, αυτό είναι τραγικό. Η Ήπειρος είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε φιλοξενία και σε κάθε επίπεδο», κατέληξε ο κ. Ιωάννου, με τον κ. Ριζόπουλο να απαντά, όπως ήταν αναμενόμενο.
Όπως ανέφερε, η Ήπειρος συνεισφέρει σχεδόν 2% στην εθνική οικονομία από τον τουρισμό και αυτό αποδεικνύει ότι δεν αποτελεί το «κέντρο των δυτικών Βαλκανίων» όπως υποστηρίζουν κάποιοι, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Ιωάννου αποτυχημένο στο έργο του. Σημείωσε δε πως απαιτείται η ανάπτυξη τουριστικής κουλτούρας και εκπαίδευσης, προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

Ρότα για την UNESCO έβαλε και η αρχαία Νικόπολη

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση