Φωτογραφίες από το www.paramythia-online.gr
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με τη συνδρομή ελικοπτέρου η διάσωση 80χρονου

Με τη συνδρομή ελικοπτέρου του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ενός 80χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από πτώση στην περιοχή Κορύλα Παραμυθιάς της κοινότητας Φροσύνης του δήμου Σουλίου.

Ο ηλικιωμένος είχε πάει να μαζέψει τσάι, όταν γλίστρησε σε ένα δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και στα πλευρά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση του 80χρονου. Στο σημείο επιχείρησαν 16 πυροσβέστες από την Παραμυθιά και την Ηγουμενίτσα, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να μην επιχειρηθεί μεταφορά του ηλικιωμένου σε σημείο που θα μπορούσε να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, προκειμένου η μεταφορά του σε νοσοκομείο να γίνει άμεσα.
Οι πυροσβέστες μετέφεραν τον ηλικιωμένο σε σημείο που προσέγγισε και τον παρέλαβε το ελικόπτερο και ακολούθησε η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Περισσότερες φωτογραφίες στο paramythia-online.gr

Σχετικά άρθρα

Στον αγώνα για διασωστικό ελικόπτερο και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ανεπαρκής σχεδιασμός, αλλά όχι λάθη και παραλείψεις

Αποστόλης Τζελέτας

Πρωτοβουλίες για την κάλυψη των κενών στην ορεινή διάσωση