ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Για την επόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Το αίτημα της αναβολής είχε διατυπώσει από το Σάββατο η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων, καθώς ήδη είχε προκηρυχθεί απεργία από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ωστόσο η απόφαση ελήφθη τελικά το απόγευμα της Τρίτης, αλλά ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, καθώς υπήρχε διχογνωμία για τον ορισμό της νέας ημερομηνίας. Βούληση της δημοτικής αρχής ήταν η συνεδρίαση να γίνει αύριο Πέμπτη, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιπρότειναν να γίνει στις αρχές Ιουλίου, όπως αρχικά ήταν η ενημέρωση που είχαν για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων, με την Τετάρτη 23 Ιουνίου να αποτελεί τελικά τη «χρυσή τομή».
Ο ορισμός συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό δεν έχει να κάνει με τον ορισμό εκπροσώπου του δήμου Ιωαννιτών στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», αλλά με το θέμα της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος, προκειμένου να επισπευστούν αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια.

Σχετικά άρθρα

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Λάθη, παραλείψεις και εύλογος προβληματισμός

Τιμητική συνεδρίαση στη μνήμη του Φ. Τσουμάνη