ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΣΥΡΙΖΑ- “Προμελετημένο σφράγισμα κλινικών ή ανικανότητα;”

Προσπάθεια εν κρυπτώ για επ’ αόριστον σφράγισμα της Γαστρεντερολογικής και Ενδοκρινολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να λειτουργήσει με το προσωπικό τους το εμβολιαστικό κέντρο στο κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, καταγγέλλει η Οργάνωση Μελών Υγείας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Ο.Μ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συμφωνεί με τη χρήση του κτιρίου ως εμβολιαστικό κέντρο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δύο νοσοκομεία της πόλης, όχι όμως με τη μεταφορά προσωπικού από δύο τριτοβάθμιες δομές που καλύπτουν όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, ούτε όμως και με τη συνέχιση μεγάλου μέρους των εμβολιαστικών γραμμών στα νοσοκομεία.
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις, η προχειρότητα και η ανικανότητα όσων κρατούν τις υγειονομικές τύχες της περιοχές στα χέρια τους, δεν επιτρέπουν μια στοιχειώδη ορθή διαχείριση σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η επικοινωνία εξακολουθεί να μπαίνει πάνω από την ουσία. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης οφείλει να ξανακερδίσει τον τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του, αναπτύσσοντας ξανά το σύνολο των δραστηριοτήτων του που έχουν ανασταλεί κατά το διάστημα της επιδημίας. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός των υπηρεσιών στην περιοχή μας, με την ένταξη στον σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε και ο εμβολιαστικός στόχος να πετύχει και να επανέλθουν τα νοσοκομεία στο ρόλο τους, καλύπτοντας το σύνολο των υγειονομικών αναγκών. Και όλα αυτά δε γίνονται με χειροκροτήματα, κορόνες και αποφάσεις στο πόδι, αλλά με σοβαρό σχεδιασμό, μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των πρόσθετων αυτών αναγκών, έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων και σεβασμό στον αγώνα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα. Όλα τα άλλα είναι φτηνή επικοινωνία μαθητευόμενων μάγων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη