ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαναλειτούργησε χωρίς να λειτουργήσει το Τελωνείο Μαυροματίου

«Τύποις» λειτούργησε σήμερα το Τελωνείο Μαυροματίου στα σύνορα του νομού Θεσπρωτίας με την Αλβανία, καθώς η επανέναρξη έγινε χωρίς πρόνοια ρύθμισης αρκετών ζητημάτων.

Αν και η επανέναρξη της λειτουργίας του από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, με μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων διελεύσεων τις 250 ημερησίως, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Σάββατο, διαπιστώθηκε χθες ότι η είσοδος από τη γείτονα χώρα δεν είναι δυνατή, καθώς δεν έχει ενταχθεί στις πύλες εισόδου του ηλεκτρονικού PLF που πρέπει να συμπληρώσει κάποιος για να έρθει στη χώρα.
Ταυτόχρονα, στο ΦΕΚ δεν υπάρχει πρόβλεψη για έξοδο εμπορευμάτων, κάτι που αποτελούσε αίτημα των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας, ούτε έχει εκδοθεί συμπληρωματική υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει την έξοδο, όπως έγινε στην περίπτωση της Κρυσταλλοπηγής. Έτσι, η μόνη μετακίνηση που μπορεί να γίνει μέσω του Μαυροματίου, είναι η έξοδος επιβατών είτε πεζή, είτε με ΙΧ, για την οποία δεν απαιτούνται διατυπώσεις, χωρίς, ωστόσο, και αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν από το ίδιο σημείο.

«Φιάσκο» και «μπάχαλο» καταγγέλλει ο Μ. Κάτσης

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, κάνοντας λόγο για ανοργανωσιά, ανικανότητα και έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας.
«Ας αφήσουν οι “αρμόδιοι” τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς και, αφού πρώτα δώσουν άμεσες λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πλήρης απουσία σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του τελωνείου, ύστερα να απολογηθούν στην τοπική κοινωνία, στις επιχειρήσεις της περιοχής, και στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, γι’ αυτό το μπάχαλο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας η υδατοκαλλιέργεια

Ανοιχτά τελωνεία και με το παραπάνω

Γεωργία Χαλάτση

«Οι κάτοικοι της Κόνιτσας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας»