ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος

Σε ημέρα διαμαρτυρίας μετατρέπουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φορείς, οργανώσεις και παρατάξεις, θέλοντας να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι σε όσους και όσα ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην περιφέρεια Ηπείρου, απ’ όπου θα ακολουθήσει πορεία. Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς η περιοχή συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για αιολικά πάρκα, αλλά και για μονάδες βιορευστών και βιοαερίου, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, που κυρίαρχο ήταν το ζήτημα των υδρογονανθράκων.
«Η φύση και η κοινωνία πρέπει να μπαίνουν πάντοτε πάνω από τα κέρδη τους, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσουμε τη γη, τη ζωή και την ελευθερία όλων», αναφέρει σε κάλεσμά της η Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, θέτοντας και αυτή το θέμα των αιολικών πάρκων.
Κοινό κάλεσμα απευθύνουν οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης στην περιφέρεια Ηπείρου και στον δήμο Ιωαννιτών, σε μια προσπάθεια να μπει φραγμός στα σχέδια για ανεμογεννήτριες, ρυπογόνες μονάδες καύσης αποβλήτων και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. «Μόνο ο μαζικός ενωτικός αγώνας μας μπορεί να βάλει φρένο στα κυβερνητικά σχέδια και να ανατρέψει τις επιδιώξεις τους. Οι νόμοι καταργούνται στον δρόμο με αγώνες», σημειώνουν και τάσσονται υπέρ της παραγωγής ενέργειας με κριτήριο τη προστασία του περιβάλλοντος, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος.

Σχετικά άρθρα

Περιβαλλοντικοί «διαξιφισμοί» σε προεκλογικό φόντο

Ανακύκλωσαν για καλό σκοπό οι Paguristas

Γνωριμία με τα μονοπάτια του Γερακαρίου