ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Πασσαρώνος Στ. Στέφος

Την είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Πασσαρώνος Στέφανου Στέφου έκανε γνωστή η Οργάνωση Μελών Ζίτσας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εκφράζοντας τη βαθειά της θλίψη για την απώλεια ενός «αγωνιστή της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης».

Εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια της οργάνωσης στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, διαβιβάζει την επιθυμία τους, αντί για στεφάνια στη μνήμη του, όσοι επιθυμούν να προβούν σε ενίσχυση της Ιεράς Μονής Παναγίας Ντουραχάνης Ιωαννίνων.

Τη θλίψη του εκφράζει και το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας, που σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να κυματίσει μεσίστια η σημαία του δημαρχείου την Τετάρτη και να δοθεί το όνομά του σε οδό του δήμου. «Υπηρέτησε τον τόπο μας με ήθος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του», αναφέρεται σε ψήφισμα.

Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει με ανακοίνωσή της και η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο. «Αποχαιρετούμε έναν ασυμβίβαστο αγωνιστή της Δημοκρατίας, έναν μαχητή και οραματιστή της Αυτοδιοίκησης, που υπηρέτησε τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε με την οικογένειά του και αναδείχθηκε επαγγελματικά, και ως πρόεδρος της κοινότητας Ελεούσας και ως δήμαρχος Πασσαρώνος, με αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες. Ηθικής, εντιμότητας, δημοκρατίας, συλλογικότητας με επίκεντρο πάντα τον δημότη και τις ανάγκες του. Καλό ταξίδι φίλε και αγωνιστή δήμαρχε. Οι αγώνες σου για έναν καλύτερο τόπο, για έναν δήμο με ποιότητα ζωής και οι αγωνίες που εξέφραζες μέχρι και σήμερα για τα ζητήματα αυτά, μας συνοδεύουν και θα εξακολουθούν να συνοδεύουν τον δικό μας παρόμοιο αγώνα και τα κοινά μας οράματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση , με την οποία εκφράζονται και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.