ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητούν άμεση φροντίδα για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Να αποδοθεί στους Γιαννιώτες το Πάρκο Πυρσινέλλα, με εξασφαλισμένη επιτήρηση και προστασία, καθαρισμό από την βλάστηση και με πυρασφάλεια ζητούν από τον δήμο Ιωαννιτών οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα και την Ήπειρο.

«Καλοδεχούμενες λοιπόν οι αναπλάσεις, αλλά με ή χωρίς αυτές η πόλη μας χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να σέβεται και να φροντίζει την δημόσια περιουσία», τονίζουν, με τη δημοτική παράταξη να προτίθεται να θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καλώντας και τις υπόλοιπες παρατάξεις να υποστηρίξουν το αίτημα.
Στην ανακοίνωσή τους, οι παρατάξεις κάνουν λόγο για εγκατάλειψη του χώρου. «Τα μεγαλεπήβολα σχέδια, οι μεγάλες εργολαβίες που κάποτε θα γίνουν πράξη για την αναμόρφωση του χώρου, δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για τη σημερινή εγκατάλειψή του. Μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να συντηρήσει στοιχειωδώς έναν τέτοιο χώρο σήμερα, προκαλεί υποψίες για το τι θα γίνει μετά τα μεγάλα έργα που σχεδιάζει, όταν και εάν αυτά γίνουν. Μήπως ετοιμάζονται να το παραχωρήσουν σε ιδιώτες, όπως έχουν κάνει με τα απορρίμματα και τον ηλεκτροφωτισμό; Το μυαλό τους φαίνεται είναι εκεί που ρέουν τα χρήματα και οι μπίζνες», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση για ανοιχτούς αθλητικούς χώρους

Με δεύτερη κοινή τους ανακοίνωση, οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης καταγγέλλουν ότι το Πανηπειρωτικό στάδιο ήταν ερμητικά κλειστό το τετραήμερο του Πάσχα, ενώ μετά το Πάσχα έκλεινε στις 8 το βράδυ, την ώρα που η νεολαία και οι εργαζόμενοι αναζητούν χώρους για ψυχαγωγία και άθληση.
Οι δύο παρατάξεις συνδέουν το γεγονός με σχέδια παραχώρησης του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» στον ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας λόγο για «μπίζνες και αλισβερίσια με ζεστό χρήμα των ελλήνων πολιτών».
Η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» καλούν σε ενωτική αντίσταση και αγώνα, ώστε οι δημόσιοι αθλητικοί χώροι να μείνουν ανοικτοί-δημόσιοι και να βελτιώνονται για χρήση από τη νεολαία και τους εργαζόμενους, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες συντήρησης και ελέγχου των αθλητικών χώρων, ενώ για τους «Ζωσιμάδες» σημειώνουν ότι πρέπει να παραμείνουν για χρήση από τον σχολικό αθλητισμό, τα ερασιτεχνικά σωματεία και να είναι ανοικτός ο χώρος στους πολίτες.
Οι δύο παρατάξεις αναφέρουν ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να φτιάξουν μόνες τους τα γήπεδα τους, όπου θέλουν και μπορούν με δικά τους χρήματα, και προκαλούν τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το με ποιον τρόπο έχει εκπληρώσει η ΠΑΣ ΠΑΣ Γιάννινα τις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιο-μίσθωσης που υπέγραψαν τον Ιούλιο 2017.

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024

Θα προλάβει και τη σύμβαση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Συμβασιοποίηση για τις «έξυπνες εφαρμογές» του Πάρκου Πυρσινέλλα