ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

(Μισο)ανοίγουν ΙΕΚ, Τάξεις Μαθητείας και κολέγια από 17 Μαΐου

Με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και των Κολεγίων, μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Για τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ προβλέπεται η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δε δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.
Επίσης, προβλέπεται η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων ΙΕΚ με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.
Σε ό,τι αφορά το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα πιστοποίησης αποφοίτων μεταλυκειακού έτους – Τάξεις Μαθητείας ΕΠΑΛ προβλέπεται η έναρξη της δια ζώσης διεξαγωγής, με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των εκπαιδευτικών.
Για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποφασίστηκε η επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας του Α’ και Β’ κύκλου με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) (εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών) μια φορά την εβδομάδα, προ Δευτέρας.
Τέλος, στα κολέγια ξεκινούν οι εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται και για τα πανεπιστήμια.