ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οι σφένδαμοι παίρνουν θέση στο παραλίμνιο

Ξεκίνησε σήμερα η φύτευση σφενδάμων στην παραλίμνια περιοχή, στη θέση των πλατάνων που απομακρύνθηκαν καθώς είχαν προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος.

Η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Αριστείδη Παππά, ξεκίνησε τη φύτευση εννέα νέων δέντρων, τα οποία αγοράστηκαν από πιστοποιημένο φυτώριο στη χώρα και μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να αποκαταστήσουν την εικόνα στην παραλίμνιο, καθώς το φύλλωμά τους είναι όμοιο με του πλατάνου. Πρόκειται για δέντρα σφενδάμου πλατανοειδούς, ενώ από την πλευρά του Κάστρου θα φυτευτεί το είδος της λικυδάμβαρης.
«Θα καλύψουμε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την κοπή των πλατάνων. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να ανακοπεί η νόσος του μεταχρωματικού έλκους και να σώσουμε την υπόλοιπη δενδροστοιχία», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ωστόσο, ο «εφιάλτης» του μεταχρωματικού έλκους δεν έχει τελειώσει, καθώς, έχουν εντοπιστεί ακόμη δύο «ύποπτα» πλατάνια, τα οποία, επίσης θα απομακρυνθούν εφόσον επιβεβαιωθεί ότι νοσούν.
Πέρα από τη φύτευση των νέων δέντρων, το τμήμα πρασίνου θα προχωρήσει και στην απομάκρυνση των κορμών που έχουν μείνει από τα πλατάνια που κόπηκαν, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, καθώς είναι αδύνατο να ξεριζωθούν.
Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα που προκύπτει, είναι τα δέντρα από την πλευρά του Κάστρου, που σε ορισμένα σημεία πέφτουν πάνω στα τείχη, προκαλώντας φθορές. Άμεσα θα γίνει η κοπή ενός πεύκου που έχει πέσει στα τείχη του Κάστρου, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνει καθαρισμός των τειχών του Κάστρου συνολικά, εφόσον χρειαστεί.
Τέλος, στην παραλίμνιο περιοχή έχουν τοποθετηθεί καινούρια και περισσότερα καλαθάκια απορριμμάτων, και ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους συμπολίτες να μεριμνούν για την καθαριότητα της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση για τη νόσο των πλατάνων στην Αρίστη

Κοπή άλλων έντεκα πλατάνων στην παραλίμνια περιοχή

Δέντρα και αυτοκίνητα

Θύμιος Τζάλλας