ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντιδρούν στη μετακύληση της ευθύνης

Ως μεταφορά της ευθύνης της πολιτείας στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αντί της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, εκλαμβάνουν την υποχρέωση των self tests εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αυτό επισημάνθηκε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Παιδεία, όπου συμμετείχαν η Ένωση Γονέων Μαθητών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
«Βιώνουμε ένα μορφωτικό έγκλημα διαρκείας απέναντι στους μαθητές! Η κυβέρνηση, με την εγκληματική της πολιτική, παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, με την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών», σημείωσε στον χαιρετισμό του, εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ο Μάρκος Μεγήρ και πρόσθεσε πως το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι το self-test. «Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων», τόνισε.
Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Μαίρη Μοσχίδου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Λυκείων, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ανοίγει μόνο τα Λύκεια και όχι το σύνολο των σχολείων, εξακολουθώντας να φορτώνει το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας στην “ατομική ευθύνη” των γονέων και των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τα νέα δεδομένα της πανδημίας και αρνούμενη να ικανοποιήσει τα αιτήματα σύσσωμης της σχολικής κοινότητας».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών δήμου Ιωαννιτών Τάσος Τόκας, κάλεσε σε κοινό αγώνα γονέων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων για να διασφαλιστούν όλα τα μέσα για το άμεσο και ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων. «Να σταματήσει η κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Δε θα ανεχτούμε για μια ακόμα φορά την κοροϊδία του σχολείου – ακορντεόν. Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων με την παράλληλη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών για την ύλη που δεν μπορεί να καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση», σημείωσε και ζήτησε να προσδιοριστεί ημερομηνία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με ανάλογη μείωση της ύλης και να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

 «Κλεφτοπόλεμος» για την αξιολόγηση

Γεωργία Χαλάτση