ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κουβάρι» με δικαστικές διαμάχες η «Σχεδία»

Σε σοβαρή κρίση, με προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά και δικαστικές εξελίξεις σε κακουργηματικό βαθμό, βρίσκεται το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία».

Με δεδομένο πως ο δήμος Ιωαννιτών και άλλοι τοπικοί φορείς, όπως η περιφέρεια Ηπείρου, η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο Δικηγορικός Σύλλογος, συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Ιωαννιτών ζήτησαν να ενημερωθούν για το θέμα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ενημερώνοντας το σώμα, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει φτάσει πλέον στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το ιστορικό που ανέφερε, όταν ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου και του επιστημονικού υπευθύνου της δομής. Η σύσταση που έγινε από τη δημοτική αρχή ήταν να μη γίνουν ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη «Σχεδία», καθώς οι καταγγελίες -και από τις δύο πλευρές- ήταν πολύ σοβαρές.

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της «Σχεδία», ο πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης έθεσε θέμα απομάκρυνσης του επιστημονικού διευθυντή. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε και ο ίδιος την παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση. Η Γενική Συνέλευση με παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων που μετέχουν, έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να προχωρήσει σε απόρριψη απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ο δήμος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή του, καθηγητή Πέτρο Σκαπινάκη να αναλάβει καθήκοντα μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας, τον ερχόμενο Μάιο. Ο κ. Σκαπινάκης αποδέχθηκε αλλά στη συνέχεια ο κ. Τζιμογιάννης ανακάλεσε την παραίτησή του.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Θ. Μπέγκας σημείωσε πως στηρίζει το πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης και την προσφορά του στο κομμάτι αυτό, όλα αυτά τα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Λάθη, παραλείψεις και εύλογος προβληματισμός

Τιμητική συνεδρίαση στη μνήμη του Φ. Τσουμάνη