ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Δοτούς αιρετούς είχε μόνο η Χούντα»

«Νόθο» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου διορισμένων μελών στις θέσεις των αιρετών που παραιτήθηκαν.

H ΕΛΜΕ τονίζει ότι δεν αναγνωρίζει το ΠΥΣΔΕ και καταγγέλλει ως απαράδεκτη την τακτική της υπουργού, που δεν έκανε αποδεκτές ούτε τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων, αλλά ούτε και τις παραιτήσεις όσων φερομένων ως αιρετών συντάχθηκαν με τον κλάδο και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
«Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ- ΑΠΥΣΔΕ- ΚΥΣΔΕ), η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και η διαφάνεια παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Δεν πρόκειται ο κλάδος να αποδεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να μην τηρούνται κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, καθώς και κριτήρια δικαιοκρισίας στις υπηρεσιακές μεταβολές, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο. «Δοτούς αιρετούς είχε μόνο η Χούντα». Δε δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνεια μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και χρεώνει την ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, που πήραν τη θέση των αιρετών, να παραιτηθούν άμεσα, γιατί έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση του 95% των συναδέλφων τους, που απείχαν από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Καλεί, επίσης, και τα υπόλοιπα μέλη να παραιτηθούν και να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τα «νόθα» υπηρεσιακά συμβούλια.

Σχετικά άρθρα

Ο Ευ. Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια