ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας» για το «ελευθέρας» στα διόδια

«Είναι μια μεγάλη απόφαση, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας». Η φράση αυτή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη αποτυπώνει την πραγματική διάσταση σε σχέση με την καταβολή διοδίων στην Εγνατία Οδό από τους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με απλά λόγια, η διέλευση άνευ καταβολής διοδίων συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο, με την περιφέρεια Ηπείρου, ωστόσο, να έχει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της απέναντι στο υπουργείο Υποδομών, που καλείται να λάβει τη σχετική απόφαση.
Αυτό προέκυψε από τη σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την οποία προκάλεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, εκφράζοντας προβληματισμούς για τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης και θέτοντας την παράμετρο της εν εξελίξει ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας.
«Είναι μια σπουδαία απόφαση, καθώς έκανε δεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματά μας, που αφορούσαν και την περιφέρεια και επιχειρήσεις. Ήταν πέντε οι προσφυγές που ενσωματώθηκαν σε μία. Ο βασικός λόγος που επικαλεστήκαμε είναι η έλλειψη δευτερεύοντος δικτύου. Εκεί στηρίχτηκε η απόφαση και αυτό θα ισχύει και με τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του οδικού άξονα. «Είναι μια μεγάλη απόφαση, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης, υποστηρίζοντας ότι τα «ελεύθερα» διόδια θα πρέπει να ισχύσουν και μετά την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.
Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, θέτοντας το ερώτημα αν είναι δυνατόν να εξαιρεθούν οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων, την ίδια στιγμή που κατασκευάζονται νέοι σταθμοί διοδίων για να γίνει βιώσιμο το έργο για τον ιδιώτη.

 

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας