ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιμένει για το Καλπάκι- Κόνιτσα ο Στ. Καλογιάννης

Στο θέμα της υλοποίησης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα επανέρχεται ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή για την πορεία των μελετών και την ένταξή του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αφού υπενθυμίζει ότι από το 2012 είχε εγκριθεί από το ενιαίο, τότε, υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών η διάθεση πίστωσης 2.000.000 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών βελτίωσης και ακολούθησε διαγωνισμός και η ανάθεση των μελετών σε ανάδοχο, αλλά και ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ για το ότι δεν ωρίμασαν κανένα νέο έργο υποδομής στη χώρα από τεχνική και χρηματοδοτική άποψη, εστιάζει στη σημασία του οδικού άξονα, λέγοντας ότι θα δώσει ώθηση στη διαπεριφερειακή σύνδεση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, θα τονώσει τις μεταφορές, τον τουρισμό, το εμπόριο και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, ως συνέχεια της Ιόνιας Οδού.
Η ερώτηση του Στ. Καλογιάννη έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης ερώτησης την οποία είχε καταθέσει πριν έναν χρόνο περίπου, με τον υπουργό Υποδομών να απαντά τον Ιούνιο 2020 ότι είχε κατατεθεί το σύνολο των μελετών του άξονα και βρισκόταν σε διαδικασία έγκρισης η υπολειπόμενη οριστική μελέτη ενός τεχνικού έργου, συγκεκριμένα μιας γέφυρας μήκους 220 μ. Σύμφωνα με την τότε απάντηση του υπουργού, μετά την παραλαβή των οριστικών μελετών και του Κτηματολογίου, θα κινούνταν η διαδικασία εξασφάλισης πόρων και η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο Σταύρος Καλογιάννης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθεί σχετικά με το αν έχει εγκριθεί η οριστική μελέτη της γέφυρας και το Κτηματολόγιο του άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα που εκκρεμούσαν, αν έχει οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός του έργου, καθώς και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτίθεται το υπουργείο να εντάξει την κατασκευή του.

Σχετικά άρθρα

Μπήκαν οι βάσεις συνεργασίας για τους οδικούς άξονες

«Καμπανάκι» με διπλή ανάγνωση για το Πάρκο Τεχνολογίας

«Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο»

Γεωργία Χαλάτση