ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Επικίνδυνη απόφαση» η μετατροπή του χώρου ανάνηψης σε ΜΕΘ-covid

Αδιέξοδη πολιτική στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη στελέχωση των δομών, αποδίδει για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση το ΠΑΜΕ Υγείας, με αφορμή το άνοιγμα της τρίτης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Για τη λειτουργία της τρίτης ΜΕΘ, πρόκειται να κλείσει χώρος ανάνηψης χειρουργείου, με αποτέλεσμα να μένουν μόνο δύο αίθουσες χειρουργείων, όπως ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Πρέντζας, κάνοντας λόγο για μια τραγική εξέλιξη αλλά και μια επικίνδυνη απόφαση.
Ο κ. Πρέντζας σημείωσε πως ήδη, την περασμένη χρονιά, τα χειρουργεία μειώθηκαν κατά 2.200 εξαιτίας της πανδημίας, ενώ το ΠΓΝΙ εξυπηρετεί ασθενείς από ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα, με ειδικότητες που δεν υπάρχουν αλλού. Την ίδια ώρα, όπως τόνισε, μένουν αναξιοποίητες λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού έξι κλίνες στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Λευκάδας, αλλά και σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία.
«Η διοίκηση αυτή, που είναι η πιο πρόθυμη από άλλες να επιτελέσει τον σχεδιασμό, εκτελεί ένα επικίνδυνο σχέδιο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή πλεύσης».
Τέλος, ανέφερε ότι παρά τις ανακοινώσεις για προσλήψεις, υπάρχουν πολλά κενά ακόμη και με τα δεδομένα της προ-covid εποχής.

Σχετικά άρθρα

Σε «θερμή» υποδοχή του Υπουργού Υγείας καλεί η ΑΣΥ Υγειονομικών

Διαχωρίζει τη θέση της η ΑΣΥ Υγειονομικών

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή