ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάδοχοι και μελέτες για νέους κυκλικούς κόμβους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα της περιφέρειας Ηπείρου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, με την κατασκευή κυκλικών κόμβων κατά κύριο λόγο.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε οριστικούς αναδόχους την κοινοπραξία Μάκης ΑΤΕΕ- Γ. Μπέκας για τον κόμβο Λυγιάς στην Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας (370.000 ευρώ) και την ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ για τον κόμβο επί της οδού Παραμυθιά– Γλυκή προς Σούλι (355.000 ευρώ), καθώς και προσωρινούς αναδόχους την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. για την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στη διασταύρωση προς Τ.Κ. Νεοκαισάρειας (1.026.000 ευρώ) και τη ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε. για την κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας στα σημεία της διακλάδωσης επαρχιακής οδού προς Κρύα- Αγία Μαρίνα- Ελεούσα και εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» (2.768.000 ευρώ). Επίσης, ανέθεσε την εκπόνηση μελετών για τρεις ακόμη κυκλικούς κόμβους στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Εκτός αυτών, έλαβε αποφάσεις για έργα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, πολιτισμού, σχολικής στέγης κ.ά. Ειδικότερα, αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι η Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε. για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού και προσβάσεις σε παραγωγικές μονάδες περιοχής δήμου Πωγωνίου (87.400 ευρώ), η Αλέξη Τ. Μονοπρόσωπη για την άμεση τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων για την προστασία οδού περιοχής Πραμάντων (100.000 ευρώ), η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση– αποκατάσταση προσβάσεων στους οικισμούς Μακρύκαμπο- Γουριανά– Γραικικό μέσω της ε.ο. 19 (73.000 ευρώ), η Ευαγγελία Κάλλια για συμπληρωματικές εργασίες του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας στο τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη (71.554,30 ευρώ), ο Ευάγγελος Φελέκης για τη βελτίωση – αποκατάσταση παρακαμπτηρίων οδών με το επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Άρτας (72.000 ευρώ) και για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων στην επαρχιακή οδό Άγναντα – Καταρράκτης μετά από έντονες καταιγίδες (90.000 ευρώ) , ο Ι. Καραμπιτιάνης για τις ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων Καναλακίου δήμου Πάργας (59.500 ευρώ) και η ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε. για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την ωρίμανση των έργων κατασκευής τριών κυκλικών κόμβων στο οδικό δίκτυο ευθύνης Π.Ε. Θεσπρωτίας (49.600 ευρώ).
Επίσης, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι η Δημ. Τσομπίκος & ΣΙΑ Ε.Ε. για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή – Πετούσι Παρδαλίτσα (225.000 ευρώ), ο Δημήτριος Φάης για τη συντήρηση- βελτίωση οδού από κόμβο Αβγού προς Σερβιανά (120.000 ευρώ) και η Μάκης ΑΤΕΕ για την αποκατάσταση καθιζήσεων- κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας (74.400 ευρώ).
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, ακόμη, τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της βελτίωσης βατότητας– κατασκευής τεχνικών– σήμανσης και ασφάλειας οδικών τμημάτων στον δήμο Πάργας (382.000 ευρώ), της αποκατάστασης οδού με την κατασκευή συρματοκιβωτίων στην περιοχή Σταυρολιμένας Θεσπρωτίας (74.400 ευρώ), της άμεσης συλλογής στοιχείων για την ωρίμανση της μελέτης της οδού Ιωάννινα- Καλπάκι (74.400 ευρώ), των διευθετήσεων ομβρίων υδάτων στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης (64.000 ευρώ) και της καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2021 στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας (165.194,70 ευρώ).
Σε ό,τι αφορά τα έργα πολιτισμού, αναδείχτηκε ο Ι. Γαλάνης προσωρινός ανάδοχος για τις εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας (258.000 ευρώ) και αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι ο Ευγένιος Παππάς για την επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου (80.000 ευρώ), τα συνεργαζόμενα γραφεία μελετητών Δημακοπούλου Αγγελική– Θεοδοσίου Δημήτριος- Ράπτη Κωνσταντίνα για τη γεωτεχνική έρευνα και μελέτη και αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης Τ.Κ. Προδρόμου του δήμου Σουλίου (48.361,70 χωρίς ΦΠΑ) και ο Έντι Ράφτη για την αποκατάσταση παλαιού σχολείου Διλόφου- Α΄ φάση (570.000 ευρώ).
Τέλος, αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι ο Ιωάννης Δολιώτης για παρεμβάσεις στην περιοχή του αναδασμού στην θέση «Πολιτσές» Χρυσοβίτσας (80.000 ευρώ), ο Ανδρέας Αναστασόπουλος για την επισκευή φθορών από οξείδωση του οπλισμού στα στηθαία εξωστών του Νοσοκομείου Πρέβεζας (54.000 ευρώ), ο Βασίλειος Σούρλας για την αντικατάσταση κολεκτέρ, αγωγών κατάθλιψης και υδραυλικών εξαρτημάτων αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Κερασώνα- Παναγιάς (39.854 ευρώ), ο Σπυρίδων Ζιώβας για τον καθαρισμό υδατορεμάτων περιοχής Αμφιθέας και τάφρου Αγ. Αναργύρων – Λιμίνης (74.000 ευρώ) και ο Ρήγας Κουτσός για την αντικατάσταση κουφωμάτων και εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου (60.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου