ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ενώνουμε δυνάμεις για πραγματική ισότητα» το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ

Στις κοινωνικές ανισότητες και τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους, την εκπαίδευση, την υγεία και γενικότερα στην πολιτική ζωή, στάθηκε σήμερα, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γρίβας τόνισε πως οι γυναίκες, μετά και την έλευση της πανδημίας, βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένες στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και σε περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ενώ πρόσθεσε πως οι διαλυμένες δομές του κράτους πρόνοιας «φυλακίζουν» τις γυναίκες σε έναν «παραδοσιακό» ρόλο της φροντίδας του σπιτιού, των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Παράλληλα, σημείωσε πως η φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας βρίσκει την χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας των φύλων. «Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #Metoo φανερώνουν τις σεξιστικές διακρίσεις και την έμφυλη βία που δυστυχώς αποτελούν κανονικότητα για τις γυναίκες και τα άτομα που δεν επιλέγουν τις παραδοσιακές σεξουαλικές κατευθύνσεις», κατέληξε.

Τέλος, επισήμανε πως η ΑΔΕΔΥ, ως συνδικαλιστικό όργανο στον δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν αλλά για να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυσή τους. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το αίτημα έρχεται αυτονόητα για μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία για την αποκατάσταση της γενικής γραμματείας ισότητας, ως θεσμού αφιερωμένο αποκλειστικά στην ισότητα των δυο φύλων», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη

Ηπειρωτικός Αγών