Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αύξηση των τροχαίων παρά τους περιορισμούς μετακίνησης

Αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων σημειώθηκε τον φετινό Φεβρουάριο στην Ήπειρο έναντι του Φεβρουαρίου του 2020, παρά το ότι είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετακίνησης και άρα θα ανέμενε κάποιος να καταγράφεται μείωση.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν έξι τροχαία δυστυχήματα (έναντι τεσσάρων τον Φεβρουάριο του 2020), εκ των οποίων δύο θανατηφόρα (έναντι ενός το 2020), ένα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020) και τρία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (όσα και πέρυσι).
Από τα τροχαία που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά εννέα παθόντες έναντι τεσσάρων το 2020. Ειδικότερα, καταγράφηκαν δύο νεκροί, δύο σοβαρά τραυματίες και πέντε ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Για ταχύτητα 1 στις 4 παραβάσεις

Συνολικά 4.324 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Φεβρουάριο, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.017 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 129 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 112 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 53 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 23 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 20 για αντικανονικό προσπέρασμα και έντεκα για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 36 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 267 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Να μην ξαναζήσουμε άλλον «μαύρο Σεπτέμβρη»

Λίγα τα τροχαία τον Απρίλιο, αλλά δύο νεκροί

Ηπειρωτικός Αγών

Τρείς νεκροί τον Ιανουάριο σε τροχαία