Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Λίγα τα τροχαία τον Απρίλιο, αλλά δύο νεκροί

Λίγα ήταν τα τροχαία δυστυχήματα στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Απρίλιο, λόγω προφανώς και της μειωμένης κίνησης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ωστόσο ο απολογισμός είναι βαρύς.

Συνολικά σημειώθηκαν τρία τροχαία (έναντι εννέα το 2019), εκ των οποίων δύο θανατηφόρα (έναντι τριών το 2019) και ένα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι πέντε το 2019), ενώ δεν υπήρξε κανένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό (έναντι ενός πέρυσι). Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές, καταγράφηκαν μόλις τρεις παθόντες (έναντι έντεκα το 2019), εκ των οποίων δύο νεκροί και ένας ελαφρά τραυματίας.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Καθίζηση στις παραβάσεις για ταχύτητα

Μειωμένος ήταν και ο αριθμός των τροχαίων παραβάσεων, που βεβαιώθηκαν στη διάρκεια ελέγχων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Σε σύνολο 1.545 παραβάσεων ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες επικίνδυνες παραβάσεις, κάτι που έχει την εξήγησή του στο ότι οι μετακινήσεις εξαντλούνταν στον αστικό ιστό και δεν υπήρχε κίνηση στο εθνικό δίκτυο.
Έτσι, λοιπόν, βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις για μη χρήση κράνους και 34 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 32 για υπερβολική ταχύτητα, 26 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 22 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 21 για αντικανονικό προσπέρασμα, 17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, τέσσερις για φθαρμένα ελαστικά, τέσσερις για αντικανονικούς ελιγμούς και τρεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 79 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση των τροχαίων παρά τους περιορισμούς μετακίνησης

Να μην ξαναζήσουμε άλλον «μαύρο Σεπτέμβρη»

Τρείς νεκροί τον Ιανουάριο σε τροχαία