ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πενήντα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πενήντα συνολικά κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, με την περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας να παίρνει ξανά τα πρωτεία από την Π.Ε. Ιωαννίνων με 17 νέες μολύνσεις.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα, στην Π.Ε. Άρτας έντεκα και στην Π.Ε. Πρέβεζας έξι.

Ιδιαίτερα ψηλά παραμένουν για ακόμα μια μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, ενώ οι θάνατοι κυμαίνονται στον καθημερινό μέσο όρο.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, είναι 1.790 και ανακοινώθηκαν 29 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα στους 6.439. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 με διάμεση ηλικία τα 69 έτη. Το 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.