ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα για τα «Ελευθέρια» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα γίνουν οι λιγοστές για φέτος εκδηλώσεις για την 108η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει την πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά για το κοινό στον σύνδεσμο https://youtu.be/rNO6Tf1u_Vw, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα παραστεί και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 10.30 στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων (αυξημένης επιτήρησης) και η είσοδος στον Ιερό Ναό θα επιτραπεί μόνο σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων βάσει μικρού πρωτοκόλλου (12 άτομα με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μ.) για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Το ίδιο θα ισχύσει και στην κατάθεση στεφάνου.

Σχετικά άρθρα

«Μακάρι οι Ηπειρώτες ευεργέτες να βρουν μιμητές»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά χωρίς παρέλαση τα 109α Ελευθέρια

Αποχωρήσεις μετά τις αντιδράσεις από το Συνέδριο για την γονιμότητα