ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έλλειψη σχεδίου διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής

Λογική «βλέποντας και κάνοντας» ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε υγειονομικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, απέδωσε στην κυβέρνηση ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, που βρέθηκε στα Γιάννενα και επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία της πόλης αλλά και το Επιμελητήριο.

Τόσο για το θέμα της υγειονομικής κρίσης, όσο και για τις οικονομικές επιπτώσεις της, κυρίως στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά και μη οριζόντιες αποφάσεις, με στόχο το ασφαλές άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και εκπροσώπους των υγειονομικών, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως θα πρέπει να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του, που δίνουν τη μάχη της πανδημίας από την πρώτη γραμμή. «Η πανδημία είναι παρούσα και φαίνεται με τους υφιστάμενους ρυθμούς εμβολιασμού ότι θα είναι και για αρκετό καιρό ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται έστω και τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και το σημαντικότερο για την στήριξη των ανθρώπων του που δίνουν πραγματικά τη μάχη με αυτοθυσία απέναντι στη λογική των ευχολογίων και της απαξίωσης. Χωρίς παλινωδίες και ανακολουθίες που κάνουν τους συμπολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην κυβερνητική διαχείριση. Μπορεί να υπάρξει σχέδιο και προοπτική για την επόμενη ημέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου συζητήθηκε η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, με τον κ. Δημητρίου να εκφράζει φόβους για «οδυνηρά αποτελέσματα» το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Χριστοδουλάκης επανέλαβε πως το ΚΙΝ.ΑΛ. έχει καταθέσει μια σειρά εμπροσθοβαρών μέτρων, που έπρεπε να είχαν ληφθεί πριν αρκετούς μήνες, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις στηριζόμενη στο επιδημιολογικό φορτίο του κάθε νομού.
«Η κυβέρνηση, παρά τις δικές μας πιέσεις και προτάσεις, έχει λειτουργήσει ανεπαρκώς και χωρίς τα εμπροσθοβαρή μέτρα που είχαμε καταθέσει ως πρόταση από τις αρχές του καλοκαιριού. Φαίνεται ότι λειτουργεί με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας. Επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι πρέπει να φύγουμε σήμερα από τη στρατηγική των γενικών οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής. Επιτέλους να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο κάθε νομού, με μαζικά τεστ στον πληθυσμό και με βάση αυτό να προχωρήσουμε σε εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και όλης της κοινωνικής δραστηριότητας. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα συνολικά δεν αντέχει άλλο. Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι αντί να πηγαίνουμε σε μια λογική μπρος-πίσω, με παλινωδίες και ανακολουθίες, υπάρχει ένα σχέδιο που θα δώσει και μακροπρόθεσμη προοπτική και ελπίδα σε ένα κόσμο που έχει πληγεί πάρα πολύ σοβαρά. Αυτό δυστυχώς είναι η πραγματικότητα και στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Βήμα για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων η παρουσία στη ΔΕΘ

Ένα «ταξίδι» στις γεύσεις του τόπου μας