ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κινητοποίηση στην Εφορία, αυτοκινητοπομπή στο δημαρχείο

Με αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης, η οποία θα καταλήξει στο δημαρχείο, θα πλαισιώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων την προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα κινητοποίηση στην Εφορία, αύριο Τετάρτη, στις 8.30 το πρωί.

Αν και το αίτημα να ανοίξει το λιανικό εμπόριο χωρίς μέτρα όπως το click away και το click in shop ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση, ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει ότι το γεγονός αυτό δεν αφαιρεί την ευθύνη της να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, καθώς υπολογίζεται ότι ένα 25% τουλάχιστον δε θα αντέξει μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και θα κλείσει..
«Οι αναστολές πληρωμών και οι επιστρεπτέες προκαταβολές δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι. Ήδη, τα δήθεν προσωρινά μέτρα, κρατούν δέκα μήνες τώρα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση των τοπικών αρχών και καταγγέλλει τον δήμο Ιωαννίνων ότι ενώ έχει αποφασιστεί εδώ και μήνες μείωση των δημοτικών τελών, ακόμα οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι δεν έχουν δει τίποτα. Από το κάδρο των καταγγελιών δε λείπει και η περιφέρεια Ηπείρου, την οποία κατηγορεί ότι εξήγγειλε ένα «πρόγραμμα στήριξης» για λίγους και μεγάλους, που ακόμα και αυτοί θα δουν χρήματα μετά το καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα

Κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα για το φορολογικό

Ολίγων λεπτών λόγω βροχής η διαμαρτυρία

Η Ελένη Κιοσσέ νέα πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο