ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βγήκαν στην πλατεία με τα κυνηγόσκυλα

Δεν σταματούν οι αντιδράσεις από την πλευρά των κυνηγών στην απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού, που παραμένει σε ισχύ, ενώ οδεύει προς τη λήξη της η κυνηγετική περίοδος.

Από την πρώτη στιγμή της απαγόρευσης οι κυνηγοί και οι εκπρόσωποι τους έχουν εκφράσει τη διαφωνίας τους, ωστόσο, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και οι εικόνες συνωστισμού στις πόλεις, την ώρα που δεν επιτρέπεται το κυνήγι στα βουνά, όπου προφανώς μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έτσι, μετά την «συμβολική» διαμαρτυρία τριών-τεσσάρων ατόμων το περασμένο Σάββατο, με αφορμή και την παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά στην περιφέρεια, σήμερα δεκάδες κυνηγοί βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το διοικητήριο, μαζί με τους συντρόφους τους σε αυτή τη δραστηριότητα, τα συμπαθή κυνηγόσκυλα, τα οποία επίσης βιώνουν τους περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οι κυνηγοί κάνουν λόγο για μια άδικη απόφαση, αλλά ταυτόχρονα για απαξίωση των εκπροσώπων τους από την πλευρά της πολιτείας και όπως επανέλαβε ο ταμίας της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μπάμπης Μπρέχας, σε αυτή την στάση θα υπάρξει απάντηση.

Σχετικά άρθρα

Με το μπλοκάκι των προστίμων ανά χείρας οι θηροφύλακες

Δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχές των δήμων Μετσόβου και Κόνιτσας

Ό,τι περνάει από το χέρι του… για την επέκταση