ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προηγούνται στον εμβολιασμό τα Γιάννενα

Στην πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, πλην του Κεντρικού και Βόρειου τομέα της Αθήνας, με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασθέντων επί του τοπικού πληθυσμού βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Και το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, καθώς από σήμερα μπήκε στη μάχη του εμβολιασμού και το Κέντρο Yγείας Ιωαννίνων, ενώ κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στα Γιάννενα ήδη έχουν γίνει 2.924 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σε 2848 πολίτες, καθώς μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν ήδη λάβει και τη δεύτερη δόση, ενώ το ποσοστό των εμβολιασθέντων επί του τοπικού πληθυσμού ανέρχεται σε 1,7 %, σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζει το iMEdD Lab, με επίσημα στοιχεία που αντλεί, σε πραγματικό χρόνο, από την πύλη emvolio.gov.gr.
Η λειτουργία του τρίτου εμβολιαστικού κέντρου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με προγραμματισμένα ραντεβού σε άτομα άνω των 85 ετών, που προσήλθαν με συνέπεια και χωρίς ακυρώσεις για τον εμβολιασμό. Στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων λειτουργούν δυο εμβολιαστικές γραμμές στον χώρο όπου μέχρι πρότινος γινόταν η υποδοχή των ύποπτων κρουσμάτων, ενώ έχει διαμορφωθεί και χώρος αναμονής των εμβολιασθέντων για το χρονικό διάστημα των 20 λεπτών που απαιτείται για την παρακολούθησή τους.
Κατά την πρώτη ημέρα εμβολιασμού, στο Κέντρο Υγείας των Ιωαννίνων ήταν προγραμματισμένα περί τα 90 ραντεβού, με τους ηλικιωμένους να προσέρχονται συνοδευόμενοι από τους οικείους τους, όπως ανέφερε ο διευθυντής Κώστας Φώτος, σημειώνοντας πως η διαδικασία κύλα ομαλά και χωρίς σημαντικές παρενέργειες στους εμβολιασθέντες.
Στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε και ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Νικόπουλος, ο οποίος σημείωσε τη συνέπεια της προσέλευσης των ηλικιωμένων και τόνισε πως στόχος είναι η ανάπτυξη και άλλων εμβολιαστικών κέντρων. Εξάλλου, μαζί με το Κ.Υ. Ιωαννίνων ακόμη 143 εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.
«Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε την διαδικασία με την έναρξη λειτουργίας και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας στην εμβολιαστική κάλυψη», ανέφερε ο κ. Νικόπουλος, κάτι που προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές Φεβρουαρίου, εξηγώντας ότι η λειτουργία των εμβολιαστικών προχωρά σταθερά και προσεκτικά, ώστε η διαδικασία να είναι ασφαλής για τους πολίτες.
Ο κ. Νικόπουλος αναφέρθηκε και στην καλή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, σημειώνοντας ότι οι Ηπειρώτες, λόγω και της δύσκολης κατάστασης που βιώσαμε το φθινόπωρο, συμμορφώθηκαν απόλυτα με την τήρηση των μέτρων. «Σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, νομίζω ότι θα μπορέσουμε σύντομα να μιλάμε για ένα καλοκαίρι όπως όλα τα άλλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσο για τα προβλήματα που ανέκυψαν στη θέρμανση στον εμβολιαστικό χώρο του Κέντρου Υγείας, όσο και στο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ, ο κ. Νικόπουλος σημείωσε πως προχωρά η επίλυσή τους, τόσο από τους τοπικούς φορείς, όσο και από την ΥΠΕ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Μια εμβολιαστική «Ομπρέλα» στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη σε ΕΦΚΑ και Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων