ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποδοχή με κυνηγόσκυλα στον Γιώργο Αμυρά

Με τη συνοδεία των κυνηγετικών σκύλων, τα οποία μπορούν να βγάλουν βόλτα στο κέντρο της πόλης με κωδικό 6, αλλά όχι στο Μιτσικέλι, μικρή αντιπροσωπεία της κυνηγετικής οικογένειας υποδέχθηκε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά, έξω από το κτίριο της περιφέρειας Ηπείρου.

Η συνέχιση της απαγόρευσης του κυνηγιού, όπως και του ψαρέματος, για μια ακόμη εβδομάδα, στο πλαίσιο της παράτασης των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά από τη Δευτέρα, έχει ενισχύσει την αγανάκτηση και οργή των κυνηγών, που κάνουν λόγο για μια «φασιστική και ρατσιστική» απόφαση της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου θα έχουν συνάντηση αύριο με τον κ. Αμυρά, στο πλαίσιο των επαφών που έχει προγραμματίσει, προκειμένου να εξεταστούν τα περιθώρια παρέμβασης με στόχο την άρση της απαγόρευσης.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο ταμίας της Ε’ ΚΟΗ Μπάμπης Μπρέχας, ο κ. Αμυράς, από τη θέση του υφυπουργού που πρόσφατα ανέλαβε, έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την έναρξη του κυνηγιού, με γνώμονα τη συνεισφορά των κυνηγών στην επιτήρηση της λύσσας και της πανώλης των χοίρων.

«Ο κ. Αμυράς έδειξε ότι καταλαβαίνει και ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει την άρση της απαγόρευσης σε έγγραφο που υπογράφει μαζί με τον κ. Σκρέκα. Γνωρίζει εκ της θέσεώς του και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα στην επιτήρηση της λύσσας και της πανώλης των χοίρων, κάτι που δεν καταλαβαίνουν οι γραφειοκράτες», σημείωσε ο κ. Μπρέχας.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μπρέχας, μέχρι σήμερα τα επιχειρήματα του κυνηγετικού κόσμου δε στάθηκαν ικανά να πείσουν την κυβέρνηση και έτσι αναμένεται να ακολουθήσουν κλιμακούμενες δράσεις, αυξάνοντας την πίεση από την πλευρά των κυνηγών. Μάλιστα σήμερα συνεδριάζει και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, προκειμένου να εξετάσει τρόπους διεκδίκησης του αιτήματός της.

Πρόκειται, εξάλλου, για μια «οικογένεια» με 170.000 μέλη, ενώ 15.000 άτομα εργάζονται σε τομείς όπως η Θηροφύλακη και πλέον αντιμετωπίζουν και προβλήματα επιβίωσης, με τον κ. Μπρέχα να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα μέτρο αντικυνηγετικό, αλλά και μια επίθεση στην εθνική οικονομία.

«Ανοίγουν μαγαζιά, που καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ η δική μας δραστηριότητα γίνεται κατά μόνας. Θα μπορούσαμε αντί για εδώ να βρισκόμαστε στην κορυφή της Ολύτσικας και του Μιτσικελίου, τηρώντας βέβαια τους κανόνες, αλλά κανείς δε μας άκουσε», σημείωσε ο κ. Μπρέχας, προσθέτοντας ότι ακόμη και οι λοιμωξιολόγοι τάχθηκαν υπέρ της άρσης της απαγόρευσης στις μετακινήσεις των κυνηγών, όπως και περισσότεροι από 100 βουλευτές.

«Έχουμε συμπεράνει ότι πρόκειται για μια ρατσιστική ενέργεια της κυβέρνησης απέναντί μας, δια του προσώπου του κ. Χαρδαλιά», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς

Περιβαλλοντικοί «διαξιφισμοί» σε προεκλογικό φόντο