ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παράταση για μειωμένα ενοίκια και επιδόματα ανεργίας

Δύο νέα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κάλυψη ενοικίου επαγγελματιών κατά 80% για ακόμα ένα μήνα και καταβολή για δύο μήνες ακόμα της καταβολής όλων των επιδομάτων ανεργίας τα οποία έχουν λήξει.

Ο πρωθυπουργός σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είπε: «Την ίδια ώρα η οικονομία δοκιμάζεται. Έχουμε πει ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας αλλά για να την υπηρετούμε θέλουμε και ισχυρή οικονομία. Δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος. Διαθέσαμε 24 δις ευρώ εντός του 2020, σχεδόν 15% του ΑΕΠ και επαναλαμβάνω ότι το Κράτος αποζημιώνει και τώρα όσους είναι σε αναστολή εργασίας καλύπτοντας και ασφαλιστικές εισφορές».

Δίνοντας σχετικά στοιχεία σημείωσε: «Σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από επιστρεπτέα. Σε αυτό το ασταθές 2020 δεν είδαμε ευτυχώς καμία επιβάρυνση στο ισοζύγιο απασχόλησης. Η πολιτική της κυβέρνησης που έδωσε πάνω και πέρα προστασία στην απασχόληση τελικά απέδωσε. Μην ξεχνάμε από 1.1.2021 το εισόδημα νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς θα ωφεληθούν από κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης μείωση εισφορών και οι επιχειρήσεις ωφελούνται από την μετάθεση υποχρεώσεων».

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης

Μια από τα ίδια… για την Ήπειρο