ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

270 τάμπλετ στη διάθεση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου

Στη διάθεση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου βρίσκονται και τυπικά από σήμερα 270 τάμπλετ που εξασφάλισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου , στην προσπάθειά της να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης μαθητών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Το τυπικό μέρος της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε το πρωί, με την παράδοση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη, στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης παρέδωσε τα 220 τάμπλετ που προέρχονται από την προμήθεια της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κατόπιν απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου για τη διάθεση 25.000 ευρώ, και ακόμα 50 τάμπλετ που προέρχονται από δωρεά της εταιρείας «Αειφορική Ηπείρου ΑΕ» (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή). Ο κ. Ντακαλέτσης ευχαρίστησε την εταιρεία για την προσφορά της, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μπορεί να μιμηθούν το παράδειγμά της και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου ευχαρίστησε τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και προσωπικά τον πρόεδρό της για την πρωτοβουλία, καθώς και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τη δωρεά, αφού υπογράμμισε την καλή συνεργασία που ούτως ή άλλως έχουν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής. Ακολούθως, ο κ. Καμπουράκης υπογράμμισε πως, όπως έχει αποφασιστεί με το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η κατανομή των τάμπλετ στον μαθητικό πληθυσμό της Ηπείρου, θα γίνει με αναλογικό τρόπο, βάσει του αριθμού των μαθητών κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κάθε δήμου. Τον εξοπλισμό θα αναλάβουν να κατανείμουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καμπουράκης.

Σχετικά άρθρα

Με πρόταση για την πυροπροστασία ακινήτων

Αντιπρόταση για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ με «ολιστικό» χαρακτήρα

Σκέψεις για επιστροφή των Πολεοδομιών στις Περιφέρειες