ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης

«Τρέχουν» ήδη οι διεθνείς, ανοικτοί, ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στους δήμους Ιωαννίνων και Πρέβεζας, λίγα μόλις 24ωρά μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας και τις αντίστοιχες Επιτροπές των δήμων.

Οι διακηρύξεις αναρτήθηκαν την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα της περιφέρειας και η προθεσμία υποβολής προσφορών για το έργο στον δήμο Ιωαννιτών λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου.

Για το έργο στον δήμο Πρέβεζας η προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 12 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου «Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» ανέρχεται σε 15.447.592 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), ενώ για το αντίστοιχο έργο του δήμου Πρέβεζας ανέρχεται σε 7.222.693 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Οι διακηρύξεις των δύο έργων συντάχθηκαν με τους καλύτερους δυνατούς όρους, τόσο για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής ενδιαφερομένων, όσο και για διεύρυνση του οφέλους που θα έχουν οι δήμοι, όπως επανέλαβε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας την δουλειά που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η έκπτωση που μπορεί να δοθεί, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, είναι άνω του 65% της ενεργειακής απόδοσης και ότι επιπλέον προκύψει θα είναι προς όφελος των δήμων.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας