ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με τη βοήθεια της Lussy βρήκαν τα δενδρύλλια

Σύστημα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου είχε στήσει στο σπίτι τους ένας άντρας στην περιοχή της Θεσπρωτίας, που συνελήφθη με τις κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για άτομο που καλλιεργεί  δενδρύλλια και διακινεί κάνναβη σε περιοχή της Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ταυτοποίησαν τον κατηγορούμενο το απόγευμα της Τετάρτης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου Lussy, κατά την οποία συνελήφθη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης σε αυτοσχέδιες γλάστρες, ύψους από 55 έως 110 εκατοστά, φύλλα κάνναβης βάρους 220 γραμμαρίων, αποξηραμένος κλώνος κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,2 γραμμαρίων.

Στο σπίτι ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει εξοπλισμό συστήματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου αποτελούμενο από μετασχηματιστές ηλεκτρικού ρεύματος, λαμπτήρες υψηλής ισχύος, θερμόμετρο-υγρόμετρο, χρονοδιακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, ανεμιστήρα εξαερισμού και υγρό ενισχυτικό λίπασμα.

 

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης

Διασυνοριακή μεταφορά ναρκωτικών… με τα πόδια

Πάνω από 3.400 δενδρύλλια κάνναβης και οκτώ συλλήψεις η «συγκομιδή» (βίντεο)