ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αυτοψία Ν. Χαρδαλιά στις εγκαταστάσεις φύλαξης των εμβολίων στα Γιάννενα

Στον χώρο όπου θα φυλαχθούν τα εμβόλια στην περιοχή των Ιωαννίνων βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας αυτοψία στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία τους υπό τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Στον χώρο που πρόκειται να αποθηκευτούν τα φιαλίδια, σε ειδικά ψυγεία, βρίσκονται δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής προστασίας, που έχουν αναλάβουν το έργο της φύλαξης και του συντονισμού.

Το κ. Χαρδαλιά υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Η “επιχείρηση Ελευθερία”, που αφορά στην μεταφορά, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα, ξεκίνησε αμέσως μετά την έλευση των εμβολίων στη χώρα μας, ανήμερα των Χριστουγέννων, ταυτόχρονα με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί έφτασε η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech σε κεντρική φαρμακαποθήκη στο Κρυονέρι της Αττικής, από όπου θα διανεμηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας, αλλά και σε εγκαταστάσεις σε πέντε σημεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα.

Τα εμβόλια αναμένονται στην περιοχή την Δευτέρα, προκειμένου, όπως έχει προγραμματιστεί, να ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης ο εμβολιασμός των πρώτων 40 υγειονομικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Μέχρι την Κυριακή, θα έχουν εμβολιαστεί 240 υγειονομικοί του νοσοκομείου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Μια εμβολιαστική «Ομπρέλα» στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ηπειρωτικός Αγών