ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μη επαρκή για τον δήμο Δωδώνης τα δύο εμβολιαστικά κέντρα

Την αύξηση των προβλεπόμενων δυνατοτήτων εμβολιασμού των δημοτών του dήμου Δωδώνης κατά του κορωνοϊού ζητά από το υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο του εθνικού προγραμματισμού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες με την παραλαβή των εμβολίων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν οριστεί ανά την επικράτεια εμβολιαστικά κέντρα. Για τον δήμο Δωδώνης, ωστόσο, κρίνεται από τη δημοτική αρχή και πως τα ορισθέντα δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρωμανού, δεν ενθαρρύνουν την εύκολη πρόσβαση των δημοτών και έτσι, ο κ. Ντακαλέτσης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο. Θεμιστοκλέους ζητά τη λειτουργία δύο ακόμα εμβολιαστικών κέντρων στον οικισμό Τύριας της κοινότητας Μπαουσιών και στην κοινότητα Κρυφοβού, καθώς και τη λειτουργία μιας κινητής εμβολιαστικής μονάδας για τους ανήμπορους δημότες. Το αίτημα αυτό διαμορφώνεται μετά από συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων Χριστόδουλο Παπαϊωάννου.
«Σε περιπτώσεις ορισμένων μικρών δήμων με μεγάλη γεωγραφική έκταση, τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν προσδιοριστεί με βάση την απόφαση της πολιτείας, μπορεί να μην επαρκούν για να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα τους δημότες των συγκεκριμένων δήμων», σημειώνει ο δήμαρχος Δωδώνης στην επιστολή του, που κοινοποιείται στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στο διευθυντή του Κ.Υ. Δερβιζιάνων, δηλώνοντας την πρόθεση, σε περίπτωση που υπάρχει θετική αντιμετώπιση, ο δήμος Δωδώνης να παράσχει κάθε διευκόλυνση στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να λειτουργήσουν οι νέες αυτές εμβολιαστικές δομές.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις