All-focus
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καλύπτονται σταδιακά οι ανάγκες

Στη διάθεση 230 τάμπλετ για τις ανάγκες των μαθητών των σχολείων της Ηπείρου, με βάση της ανάγκες που έχουν καταγραφεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία θα κάνει και την κατανομή, προχωρά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, ενώ εξασφάλισε 50 ακόμη συσκευές δωρεά της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή».

Βάσει της απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου, η ΠΕΔ Ηπείρου διέθεσε 25.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών και άλλα 5.000 ευρώ για συνδέσεις mobileinternet, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών των 18 δήμων της Ηπείρου.

Η κατανομή των 100 πρώτων τάμπλετ που έχει ήδη στη διάθεσή της η ΠΕΔ Ηπείρου, προχωρά άμεσα, ενώ δεδομένων των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών τις τελευταίες μέρες, εντός των επομένων ωρών αναμένει και άλλα 100 στα Γιάννενα. Η προμήθεια της ΠΕΔ θα περιλαμβάνει συνολικά περί τα 230 τάμπλετ, ενώ, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Χρήστου Ντακαλέτση, θα διατεθούν στην Ήπειρο άλλα 50 μηχανήματα, δωρεά της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή». Γίνονται δε προσπάθειες, μέσω δωρεών, να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός του εξοπλισμού που θα διατεθεί στα σχολεία της Ηπείρου.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκη και των εκπροσώπων των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που είχαν οριστεί από το ΔΣ της ΠΕΔ Σπ. Παππά, Ευ. Πήχα, Τζ. Ταπραντζή– Κοίλια και Αθ. Κωνσταντάκη.

Αυτό που έγινε γνωστό από τον κ. Καμπουράκη, ήταν ότι οι συνολικές ανάγκες για ηλεκτρονικά βοηθήματα στην Ήπειρομειώνονται σημαντικά, μετά την προμήθεια και κατανομή στα σχολεία της περιοχής από το υπουργείο Παιδείας 1.516 τάμπλετ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στα σχολεία. Παράλληλα, ορισμένοι δήμοι έχουν προχωρήσει από μόνοι τους, τις τελευταίες μέρες, στην προμήθεια τάμπλετ, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις ανάγκες.

Έτσι, άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση των αναγκών, αλλά και στην καταγραφή των περιπτώσεων όπου θα δοθούν τα πρώτα τάμπλετ.

Σχετικά άρθρα

Το «καλό» σενάριο η αποδοχή της πρότασης της ΚΕΔΕ

Με πρόταση για την πυροπροστασία ακινήτων

Αντιπρόταση για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ με «ολιστικό» χαρακτήρα